Hva med å sende e-faktura til dine privatkunder?

Hva med å sende e-faktura til dine privatkunder?
Visma publiserte for en kort tid tilbake på sin blogg at de og SpareBank 1 nylig undertegnet en avtale om elektronisk samhandling og ehandel.

Det er nevnt at dette samarbeidet i første omgang blir en løsning som sikrer effektiv utsending av e-faktura til privatpersoners nettbank. Her vil en enkel mobiltjeneste åpne for avtaleetablering mellom fakturautsteder og kunde, dette medfører at selv første faktura kan sendes direkte til kundens nettbank. Løsningen skal være uavhengig av hvilken nettbank kunden per i dag bruker. Denne løsningen vil være med på å øke andelen elektroniske fakturaer i Norge, som igjen er et uttalt mål fra myndighetene. Løsningen for elektronisk fakturering til privatkunder er per dags dato ikke klar for distribusjon men er regnet klar i løpet av 2015. 

Spar tid og penger med e-faktura

Med elektronisk fakturering inn mot privatkunder vil du oppleve mindre administrasjon da det vil være store deler av prosessen som er automatisert og en rekke manuelle oppgaver vil falle bort. Kunder som mottar e-faktura er gjerne mer presise betalere som igjen gjør at du bruker mindre tid på purringer.

For leveranser til det offentlige (B2G) er det i dag krav om at fakturaene utstedes elektronisk, da det blant annet gir store tids- og ressursbesparelser på mottakersiden. Det vil være reduserte kostnader knyttet til pakking, utsendelse og behandlingen i etterkant. All informasjon og tall vil til enhver tid leses inn på den riktige måten, med elektronisk fakturering får du til enhver tid et kontrollert oversiktsbilde over dine fakturaer. Kundene bruker også mindre tid på registrering av betalingsdetaljer.

Er din bedrift interessert i å bli grønnere? Da er elektronisk fakturering noe for deg! AutoInvoice bidrar til lavere CO2 utslipp (i forbindelse med forsendelse) og reduserer behovet for lagringsplass. Ta steget mot et papirløst kontor...

Prøv Visma. Net AutoInvoice i din bedrift!

Kilde: Visma Blogg Norge, av Henrik Holte
Les hele innlegget her!