Tips til hva du selv kan gjøre før du ringer support

Tips til hva du selv kan gjøre før du ringer support
Vi har mange som ringer oss på support i disse dager, her er noen tips som kan være nyttige

Denne informasjonen er hentet fra Visma Community - Klikk på linkene nedenfor for å få mer informasjon.

Avslutning 2015 i Visma Lønn
Nå er veiledningen for avslutning 2015 og oppstart 2016 klar. 

Les mer om dette her: Avslutning 2015 i Visma Lønn - PDF

Hvordan opprette nytt år
Det er mange kunder som lurer på hvordan nytt lønnsår skal opprettes i Visma Lønn.

Her kan du se film på hvordan dette gjøres.

Forklaring trinn for trinn.
•Gå på menypunktet "Rutiner / Registrering / Opprett nytt år".
•Trykk "OK" knappen.

Nå er du klar til å kjøre lønn for 2016! Når du oppretter lønnsår 2016 vil lønnsår 2014 autmatisk avsluttes. Så får du melding om at en lønnskjøring ligger åpen - så går du på "Forespørsel / Status lønnskjøringer" og velg lønnsår 2014. Slett linjene som ikke er godkjent. Da får du opprettet 2016. Når et lønnsår er avsluttet, betyr det at du ikke lenger kan gjøre endringer på dataene som ligger der. Det vil fortsatt være mulig å gjøre oppslag på det som er registrert. Det vil blant annet si at det er mulig å skrive ut rapporter for disse årene.

Du får også mulighet til å overføre feriedager de ansatte har tilgode. Når det nye året er opprettet kan du begynne å registrere lønn på vanlig måte på det nye året. Det er ikke nødvendig å ha skrevet ut lønns- og trekkoppgaver på det gamle året. MERK! Ved overføring av bunt til regnskap må du passe på at du velger riktig regnskapsår.

 

Feilmeldinger på A-melding

Etter at du har sendt inn en A-melding, må du kontrollere tilbakemeldingen. Tilbakemeldingen finner du inne på Altinn i din meldingsboks. Du kan enten logge deg på Altinn og lese returen der, eller som Visma anbefaler -gå på "Forespørsel / Altinn meldingsboks". 

Les mer om dette her!

 

Nye regler for bilgodtgjørelse 2016
I følgende eksempel og oppsett så følges "statens reiseregulativ". Et firma kan velge å benytte skattefri sats isteden for "statens reiseregulativ", men dette er styrt av inngått arbeidsavtale / tariffavtale. Hvis ditt firma velger å følge skattefri sats har du de lønnsarter du trenger, og trenger derfor bare å endre satsen på lønnsart 100.

MERK! Hvis du bruker Visma.net Expense trenger du heller ikke å følge understående eksempel. Hvis ditt firma skal følge "statens reiseregulativ" krever dette at det finnes flere lønnsarter i Visma Lønn. Noen av disse er nye og må opprettes av deg som bruker.

Les mer om dette på Visma Community

 

A-melding lønnsoppgave, sammenstilling som skal sendes til de ansatte
Under "Utskrifter / Årsrapporter" ligger rapporten "A-melding, lønnsoppgave / sammenstilling av opplysninger". Denne rapporten skal sendes til de ansatte enten via e-post eller post innen den 1.februar.

I utskriftsparameteret legger du inn lønnsår 2015. Hvis du skal sende rapporten på e-post må du endre "Utsendelsesmetode" til "Send via e-post, skriv ut dem uten e-post". Når du forhåndsviser eller velger utskrift så vil rapporten bli sendt til ansatte med e-post og de som ikke har e-post vil bli skrevet ut.

Les mer og se skjermbilder her

 

Kilde: Visma Community