Vi er glade for å informere om at det norske private equity-fondet Equip blir ny hovedeier i ERP-virksomhetene i ØkonomiBistand. Selv om vi er stolte over hvor ØkonomiBistand er i dag, tror vi at selskapet kan vokse raskere med den rette partneren. Equip kommer med komplementær kunnskap, nettverk og ferdigheter for å bidra til en vellykket ekspansjon hvor vi skal fortsette å implementere de beste løsningene for våre kunder.
Dette vil ikke få noen praktisk betydning for vårt gode samarbeid og det vil være business as usual.

Equip blir ny hovedeier i Økonomibistand-gruppen, en nordisk leverandør av software, utvikling, rådgivning og konsulenttjenester til bedrifter i alle størrelser.

Økonomibistand ble startet av Nils Ole Fladhus i 1990 og har vokst til å bli en ledende nordisk leverandør av ERP-, HR- og CRM-løsninger og -tjenester. Selskapet er den ledende Visma-partneren i Norge, med bransjens høyeste kundetilfredshet. Gruppen har 2000 kunder og 100 ansatte i Norge og Sverige, og samlede inntekter på 150 millioner kroner i fjor.

– ERP-markedet vokser raskt som en følge av nye muligheter i skyen. I dette markedet er Økonomibistand en leder med sterk og lønnsom vekst basert på fornøyde og lojale kunder, en enestående support-modell, samt en attraktiv portefølje av egen software og tjenester. Vi er rett og slett skikkelig imponert over det ansatte og ledelse har oppnådd. Gruppen er i en enestående posisjon for å vokse inn i nye segmenter og utvide i Norden og inn i det europeiske markedet, sier Torkild Hebbert Haukaas, partner i Equip Capital.

Økonomibistand har en portefølje med egne softwareprodukter og -tjenester innen ERP, CRM og HRM. Sammen med partnere som Visma, 24SevenOffice og SuperOffice leverer gruppen ERP- og CRM-systemer, e-handel- og kasseløsninger, Business Intelligence, tid- og prosjektstyringssystemer og dokumenthåndtering.

– Vår strategi er å kjøpe vellykkede selskaper. Med respekt for det enkelte selskaps vinneroppskrift og kultur bidrar vi med kompetanse og kapital for å akselerere utviklingen. Økonomibistand har kompetente medarbeidere og eksepsjonelt fornøyde og lojale kunder, noe som er et godt utgangspunkt for videre vekst, sier Torkild Hebbert Haukaas.

Nils Ole Fladhus reinvesterer i selskapet og ser frem til den neste fasen av gruppens reise.
– Selv om vi er stolte over hvor Økonomibistand er i dag, tror vi at selskapet kan vokse raskere med den rette partneren. Equip kommer med komplementær kunnskap, nettverk og ferdigheter for å bidra til en vellykket ekspansjon hvor vi vil fortsette å utvikle de beste løsningene for våre kunder, sier han.

Terje Simonsen reinvesterer samtidig som han fortsatt skal lede selskapet videre og han ønsker Equip velkommen som majoritetseier.– Digitalisering forutsetter integrasjoner. Det finnes ingen IT-prosjekt som ikke også er integrasjonsprosjekt, og digitalisering blir «bare ord» om man ikke har smarte løsninger for informasjonsutbytte. Her er vår egenutviklede plattform for systemintegrasjon i skyen essensiell. Vi er godt rustet og skal ta kundene trygt inn i neste tiår, sier han.

Regnskapsbyrå-delen av Økonomibistand er ikke en del av transaksjonen og vil forbli under dagens eierskap.
Incepto AS var finansiell rådgiver for selger i transaksjonen.