Økonomibistand - Nyhetsarkiv
SAF-T innføres fra 1.1.2020

ØkonomiBistand vil til høsten tilby kurs som inneholder alt du trenger å vite om SAF-T i Visma Business og Visma Global.

ØkonomiBistand overtar Amesto sin byråsatsning

Amesto Solutions AS avvikler sin regnskapsbyråsatsing og har derfor valgt å inngå et samarbeid med ØkonomiBistand. Avgjørelsen er tatt i samråd med Visma Software AS og resulterer i at regnskapsbyråene blir overført til ØkonomiBistand.

Toyota

27.- 28. mai deltok vi i ØkonomiBistand og Visma Software på Toyota sin økonomikonferanse.

Hva med Visma Business på web og mobil? Vi gir deg VBONLINE®!

Med VBONLINE® jobber man i Visma Business og -Dokumentsenter uten å ha programmene installert. Programkoden har blitt flyttet ut på web slik at de tunge ekspertbrukerene fortsatt kan benytte Visma Business på tradisjonell måte, mens de "lettere" brukerne kan bruke mobilen til å registrere timer eller sjekke regnskapstall.

Revidert statsbudsjett

Regnskap Norge har satt sammen en oppsummering av det som er varslet vedrørende skatte- og avgiftsendringer i forslaget til revidert statsbudsjett.

SuperOffice seminar: Hvorfor skyen?

Du må være åpen for nye ideer, nye muligheter og stadig utfordre status quo. Det er ikke lenger et spørsmål om "hvis", men "når" dere skal over på en skyløsning. Bli med på seminar 5 .juni!

Er du klar for skyen?

Skybaserte forretningssystemer blir stadig mer utbredt og tilgjengelig i markedet. Dette er løsninger som er moderne og som åpner for flere automatiserte prosesser og standardiserte rutiner, i tillegg øker de tilgjengeligheten til all informasjonen - enten det gjelder hva som er gjort i systemet eller endringer som skal gjøres med systemet.

Vår portalløsning for dine integrasjoner

Økonomibistand har i den siste tiden brukt mye ressurser for å lage en god plattform for skybaserte integrasjoner. Dette har vi gjort fordi skybaserte integrasjoner krever mer når det kommer til teknologi, samtidig som det settes høye krav til sikkerhet og stabilitet.

Er det på tide med et CRM-system? Her er 10 spørsmål du bør stille deg selv

CRM handler blant annet om å finne kunder, vinne dem og ikke minst beholde dem! Forkortelsen står for Customer Relationship Management og vi definerer CRM som «utvikling av lønnsomme kunderelasjoner». Folk forbinder CRM med alt fra datasystem samt salg- og markedsføringsstrategier til support, analyser og rapportering – men CRM kan være alt dette i et system!

La oss endre tankesettet for å møte fremtiden

Overskriftene er mange, for «Digitalisering» har blitt et trendy ord. Digitalisering er ikke kun et teknisk begrep, det handler om å endre måten vi tenker på og jobber på. Det gjelder arbeidslivet, privatlivet og samfunnet.

Vi søker en motivert konsulent/rådgiver i Nord

Hva med en jobb i et marked som aldri slutter å vokse? Du vil ha fokus på rådgivning, implementering og drift av våre ERP-løsninger. Hovedfokuset vil være Visma Business og tilhørende sky løsninger.

Vi kommer nok aldri til å kjøpe inn en perm igjen...

Grytnes Entreprenør tok aktivt i bruk Visma.net AutoInvoice høsten 2018 og har i år vært helt papirløse. Nå ber de om epostadresse fra alle nye kunder, også privatkunder, selv om AutoInvoice også håndterer "papirbrev". Nedenfor leser du mer om deres erfaringer med en mer digital hverdag!

Oslo Big Data Day

ØkonomiBistand deltok i går på Oslo Big Data Day og det var stor interesse for det komplekse temaet: datasamling og datafangst. Rundt 1200 var påmeldt arrangementet og deltagerne kom fra et vidt spekter av bransjer. Vi i ØkonomiBistand satser på Business Intelligence (BI) fremover og tok med oss masse inspirasjon tilbake på kontoret.

Årets Leveransepartner 2018

Den 7. februar stilte vi mannsterke på Latter i Oslo, det var duket for Visma Summit 2019. Dette er dag med faglig påfyll, produktnyheter, kompetanseheving og inspirasjon for alle i partnerkanalen til Visma Software Norge. Vi stakk av gårde med hele tre priser denne dagen; Årets MVP, -leveransepartner og hedersprisen!

Integrer mot Visma.net

Det stilles stadig økende krav til spesialtilpasninger og integrasjonsmuligheter til andre systemer. For noen virksomheter kan dette være avgjørende ved valg av nytt økonomisystem, og dette var tilfellet for en av våre nye Visma.net Financials kunder.

Nytt år, nye muligheter med Visma.net Financials

Vi har nå ønsket et nytt år velkommen, og kanskje vi til og med har satt oss noen nyttårsforsetter. Disse kan uttrykke personlige mål eller en plan for virksomheten man jobber i. Til felles handler det om endringer som kan bidra til høyere livskvalitet og verdiskapning.

SuperOffice kundedag

SuperOffice Norge inviterer til en CRM-dag med inspirerende kundehistorier, hjernetrening og spennende produktnyheter.

Lønnsforum 2019

Visma Software arrangerer i år også vårens viktigste kurs for Visma Lønn brukere

De ansatte vet best

Visma.net Payroll gir din bedrift og dine ansatte en ny måte å jobbe med lønn og HR på. Løsningen er tilgjengelig overalt, da det hele foregår på nett via PC, mobil eller nettbrett.

CRM + ERP = SANT

SuperOffice Norge gir deg 6 gode grunner til hvorfor du skal integrere CRM-systemet med ERP-systemet

Vi søker en rå Visma Business konsulent

Vi ser spesielt etter deg som er lidenskapelig interessert i logistikk faget, og det er en fordel om du har jobbet med logistikk. Har du ikke den erfaringen som trengs er vi villig til å gi deg den opplæringen og sertifiseringen som er nødvendig for å kunne utføre en god jobb.

Nytt EDI format for Visma.net

Formatet ble laget basert på begrensninger i standard-løsningen fra Visma. Vi har nå teknologien på plass for å lage andre tilpassede formater mot Visma.net

Med en mobil i hånden og tilgang på nett kan du få mye gjort

Vi har som regel en mobil lett tilgjengelig. Når du sitter på t-banen, bussen eller toget scroller du sikkert gjennom nyheter, leser meldinger og ser igjennom hva som har skjedd i sosiale medier i løpet av dagen. Hvorfor ikke registrere ferien din, oppdatere timene dine eller registrere utlegg og reiseregninger i samme slengen?

Digitale muligheter i hverdagen

«Alle» ønsker vel å utnytte teknologi for å få mer presise data, mindre manuell håndtering av økonomiprosessene og kortere tid fra fakturering til betaling? Send og motta efaktura med AutoInvoice direkte i ditt økonomisystem. La deretter AutoPay ta hånd om inn- og utbetalinger direkte i økonomisystemet, fullt integrert med banken din. Enklere enn dette blir det ikke.

Et lag i vekst

Vi som selskap må fornye oss, bli bedre og mer effektive. Som en del av vår satsing på Visma.net har vi i år igjen hentet inn 6 kloke hoder for å kunne møte etterspørselen etter Visma.net (både i Norge og Sverige).

Start nettbutikk uten store kostnader

Kréatifs «omsetningsmodell» gjør at din bedrift kan komme i gang med netthandel til en rimelig pris. Følger man budsjettet vil det ta fire år før kostnadene er de samme som etter ett år med den vanlige modellen.

Gratis frokostseminar

SuperOffice Norge inviterer til gratis frokostseminar onsdag 10.oktober. Hvordan få bedre kontroll på salgsprosessen?

Vi søker autorisert regnskapsfører i Molde

Vi tilbyr en spennende stilling i et ekspansivt selskap til konkurransedyktige betingelser. Vi har et godt arbeidsmiljø og den som begynner hos oss vil få kollegaer med høy kompetanse og lang erfaring innen forskjellige fagområder.

5 dashbord som kan øke salget

Her er noen av fordelene med SuperOffice dashboard, som gir deg visuell oversikt over dine aktiviteter og salg. Hvilke er de beste?

SuperOffice 8.3

Den nyeste versjonen av SuperOffice hjelper deg å ta enda bedre vare på dine kontaktpersoner. Versjonen har en bedre håndtering av personlige opplysninger, en mer strømlinjeformet administrasjon av personer og en økt kvalitet på bedriftens database.

Overskudd 2018

Vi tar med oss to heldige kunder til Overskudd 2018, er det deg? Vinneren blir trukket fredag 14. september!

Nordasfalt AS valgte ØkonomiBistand Nord som partner

NORDASFALT AS er en asfaltentreprenør med hovedkontor i Bodø og har avdelinger bla i Narvik og Fauske. Selskapet har virksomhet i store deler av Nordland fylke. Omsetningen i selskapet inkludert underselskaper var siste år 550 millioner. Selskapet har i dag 120 fast ansatte og i tillegg sesongansatte. Kundene omfatter både stat, kommune og private oppdragsgivere.

Er dere forberedt?

Fra den 31.12.2018 vil Nordea avvise betalinger sendt på gammelt format. Det vil nok ikke ta lang tid før flere banker følger i samme retning.

Same procedure as every year, james!

Mange av oss er ofte fornøyde med situasjonen slik den er. Nye oppgaver og rutiner gjøres på samme måte som det alltid har blitt gjort, hvorfor? Jo, «Det er slik vi alltid har gjort det».

Gjør din bedrift litt grønnere - Digitaliser!

Vi kjenner alle til begrepet global oppvarming og de tilhørende konsekvensene knyttet til klimaendringer. Økende gjennomsnittstemperaturer har observerte og forventede effekter på samfunnet, og følgelig er dette et «hett» tema og høyt på dagsorden til verdens ledere.

Tankeboble

"Når jeg først startet å jobbe med Visma.net hadde jeg ingen erfaring med ERP systemer - så med andre ord startet jeg med blanke ark. Disse arkene ble fort fylt med erfaringer og kunnskap om Visma.net."

Slik kommer du i gang med AutoInvoice

Et tips til deg som allerede er i gang med å sende fakturaer til noen av dine kunder via Visma.net AutoInvoice, la løsningen sende alle fakturaene for deg!

Smarte løsninger for elektrobransjen

El-entreprenører har ulike ERP-løsninger å velge blant. Sammen med de beste folkene i bransjen tilbyr ØkonomiBistand kanskje markedets bredeste utvalg. Felles for løsningene er at de dekker hele den interne prosessen, fra registrering av timer og forbrukt materiell og helt fram til ferdig ført regnskap.

Til deg som jobber med lønn

Returmeldinger fra Altinn, endrede skattekort og utbetaling av feriepenger. Hva er det viktig å huske på i år?

GDPR Dashbord og Rapporter

De nye dashbordene fra Business Analyze gjør det lettere å følge det nye lovverket. I tillegg får du en oppdatert og faktabasert oversikt over hvordan det står til i din SuperOffice-database.

Engasjert Key Account Manager

Vi søker en engasjert Key Account Manager som skal ivareta selskapets eksisterende kunder og gi våre kunder den beste kundeopplevelsen.

Merverdi i endring

De siste årene har det skjedd store endringer, noen kaller det en revolusjon, blant tilbyderne av virksomhetsstyringssystemer (ERP-systemer). Mange hevder dette skyldes at mer og mer av programvaren ligger i skyen. Jeg er ikke enig i dette.

Visma Digital Index

Visma har spurt 1500 bedriftsledere i hvilken grad de har digitalisert sine prosesser, slik som reiseregninger og fakturering.

Stor vekst for skybaserte business-analyser og dashbord

I løpet av 2017 har mer enn 50 nye selskaper i Nord-Europa satset på Business Analyze sin skybaserte business-analyse og dashbordløsning for å analysere data, visualisere resultater og automatisere ledelsesrapportering.

Med plikt til å rapportere

Regnskapsførerne produserer millioner av perioderapporter hvert år. Blir disse lest og brukt til noe, eller styres mange norske virksomheter fremdeles etter størrelsen på bankkontoen?

SuperOffice-webinar i januar

18. januar vil det bli holdt to webinarer: Utvalg i SuperOffice fra 09.00 til 10.30 og GDPR Sjekkliste fra 10.00 til 10.30. Disse kan du enkelt delta på via egen datamaskin.

SuperOffice Brukerkurs i januar

Delta på SuperOffice Norge sine kurs og få full oversikt over de spennende nyhetene, frisk opp den generelle SuperOffice-kunnskapen og lær hvordan man kan få mest ut av CRM-løsningen.

Release plan SuperOffice

SuperOffice har endret sin release plan for Onsite kunder. Det vil på lik linje med Online kunder, nå bli tilgjengeliggjort nye versjoner cirka hver 3. uke.

Effektive masseutsendelser og måling av respons

SuperOffice Marketing kombinerer det beste fra CRM med effektiv e-postmarkedsføring. Tilpass og skreddersy innholdet i hver enkelt e-post basert på målgruppen din. Enkel og effektiv samhandling ved hjelp av koblinger i e-posten. Mål respons, åpningsrate og se statistikk i etterkant.

Integrerte løsninger gir effektivitet

Aak Safety AS leverer sikkerhetsutstyr og tilbyr kurs for bedrifter som arbeider i høyden. Mange av deres ansatte har bred erfaring i klatring, noe som gir dem en spesielt egnet kompetanse til nettopp dette.

Visma.net Financials 6.13

Før jul ble det lansert en oppgradering av Visma.net ERP. Ta en titt på de nye forbedringene i versjon 6.13

Fra a til å i Visma Business

Mittet AS leverer ventilasjonsfilter, kondensisolasjon og lydabsorbenter i alle slags mulige størrelser og fasonger til både næringsbygg, bolig og industri.

Autorisert Regnskapsfører

For ØkonomiBistand Regnskap AS sin avdeling i Molde søker vi etter en dyktig autorisert regnskapsfører

Den 20. desember vil gamle roller slettes i Altinn

Altinn innførte for et par år siden særskilte roller for regnskapsførere og revisorer. I desember vil mange av de gamle rollene forsvinne, slik som rollene Utfyller / Innsender og Lønn / Personal.

Tinde økte omsetning med 50%. Stor økning i bruk av dataanalyse

Den norske hytteprodusenten, Tinde, er velkjent for sitt design og utvikling av hytter. Modellene deres er tilgjengelige i forskjellige stiler i de største fjellhytte områdene. I løpet av de 3 siste årene har selskapet hatt en betydelig vekst, med en dobling av inntektene.

Send alt - Automatisk fakturering fra Visma

Visma AutoInvoice er en skytjeneste for formidling og prosessering av elektronisk faktura. Tjenesten har to hovedfunksjoner: den fungerer som et elektronisk postkontor, og den sørger for at filene blir formidlet i riktig format.

Bålpanner til hele folket

Espegard AS, som har hovedkontor i Ål, er en leverandør av fritidsartikler og utstyr for vedproduksjon.

Er du klar for nye personvernregler?

På kompetansedagen til ØkonomiBistand holdt Ove Skåra fra Datatilsynet et foredrag om innføringen av de nye personvernreglene, GDPR, som blir gjeldende fra mai neste år. Hovedtemaet var hvordan disse endringene vil påvirke norske virksomheter og hvordan de bør forberede seg.

Vi tok oss en prat med Control Plus

Control Plus er et regnskapsbyrå som har vært en trofast kunde av ØkonomiBistand AS i fem år. De benytter seg av Visma Business, og er ØB-partner. I tillegg bruker de nesten alle hybridsystemer som finnes i Visma-verdenen.

Vi tar i mot fire traineer

Fra 1. september vil vi få 4 nye stjerner som en del av vår satsing på Visma.net. Dette vil være nyutdannede traineer som skal jobbe med Visma.net sammen med våre erfarne konsulenter.

Har du erfaring fra energibransjen og søker nye utfordringer?

Du vil være en viktig bidragsyter i selskapets videre vekstambisjoner. Vi har en betydelig kundeportefølje innen kraft- og energibransjen og ønsker at vår nye rådgiver skal kunne bidra med kunnskap og erfaring i vårt team som har fokus på denne bransjen.

Skybasert automatisering

Visma.net er spesielt laget for virksomheter med store transaksjonsmengder. Denne typen virksomheter får derfor ekstra store fordeler ved å automatisere sine prosesser.

Er du Økonomibistand sin nye trainee?

Økonomibistand ble kåret til "Årets leveransepartner i 2016" og er en av Vismas største forhandlere av programvare innen økonomi, logistikk, lønn og CRM. Ønsker du å starte din arbeidskarriere som trainee ved å jobbe for et ekspansivt og fremtidsrettet selskap?

Vi trenger flere dyktige ansatte! Er det dere vi ser etter?

CRM Insight er et konsulentselskap med 11 kunnskapsrike og entusiastiske medarbeidere. Vårt utgangspunkt er å levere CRM-løsninger som skaper verdi for våre kunder. Vi leverer rådgivningstjenester, design, tilpasning, utvikling og forvaltning/support av CRM løsninger.

Mobilitet og effektivitet i skyen

Når man er ute etter å fornye eller forandre bedriften sin på en eller annen måte, havner man ofte opp i en teknologisk og digital diskusjon.

Tromsø's beste selger av skybaserte løsninger

ØkonomiBistand er en av de ledende forhandlerne av Visma Software sine forretningssystemer i Norge. Vi er forhandler av Visma Business, Visma Global, Visma.net ERP, Visma Lønn/Huldt Lillevik Lønn.

Viktige datoer og frister 2018

Her finner du oversikt over viktige tidsfrister å forholde seg til for enkeltmannsforetak, ansvarlige selskap og aksjeselskap. Informasjonen er hentet fra Regnskap Norge.

Visma Business tilpasning til ny MVA for 2017

Hvorfor har ØkonomiBistand utviklet en automatisert løsning for oppdatering av MVA informasjon i Business, når det tar bare mellom 15 til 25 minutter pr. klient å utføre endringene tenker dere sikkert.

Ny MVA-melding!

Fra 1.1.2017 erstattes dagens omsetningsoppgave med ny «Skattemelding for merverdiavgift», hva bør du vite?

Historien til CRM Insight i korte trekk

For å gi deg en rask oversikt over selskapets historie har vi i denne artikkelen forsøk å oppsummere hvordan årene har forløpt i tiden som har vært.

Smarte triks som kan forandre din salgsrapportering

«Salgsrapportering er et stressmoment. Mange bedrifter opplever at måten de rapporter på ikke lenger fungerer» sier Ann Kristin Søraa. «Da hjelper det å kartlegger prosesser, utnytte digitale systemer, og forenkle rutiner. Det er vanligvis mye å hente. Ingen ønsker å jobbe lange dager før styremøter, ledermøter eller andre presentasjoner som må gjøres i organisasjonen.»

Hvorfor bør du analysere dine CRM-data

Om din bedrift har 5 ansatte eller 5000 ansatte, så er det flere grunner til å bruke CRM analyse verktøy. Dersom du lurer på hva du egentlig får ut av å analysere dataene dine så vil denne illustrasjonen gi deg noen ideer.

Arts & Craft har fått nye nettsider

Arts & Craft sine nye nettsider er nå lansert og vi er meget fornøyde med resultatet av denne siden. Her har Kréatif, Arts&Craft og Økonomibistand jobbet tett sammen for å skape en løsning som er brukervennlig, behagelig og kostnadseffektiv for Arts & Craft.

Et tilbakeblikk på Brukerdagen 2015

Brukerdagen den 28. oktober 2015 ble en stor suksess med over 100 deltagere på Felix Konferansesenter. Nedenfor kan du se noen av bildene fra denne dagen.

ØkonomiBistand fyller 25 år i år

ØkonomiBistand ble stiftet i 1990 og fyller i år 25 år i bransjen. Vi ønsker alle våre kunder og partnere en riktig god jul og et godt nytt år. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet i 2016.

Huldt og Lillevik Lønn via web

Oppdatering av programvare passer aldri og skaper som regel en unødvendig stopp i arbeidet, samt kostnader til ressursbruk. I tillegg kan det være vanskelig å vite om man faktisk har siste versjon installert. Med Lønn Cloud slipper du å tenke på dette igjen. Noensinne.

Nytt regelverk for kassasystemer

Bokføringspliktige virksomheter som driver kontantsalg må ha nye kassasystemer med produkterklæring på plass fra 01.01.19. Systemleverandørene kan fra 01.01.17 kun tilby kassasystemer som oppfyller kravene i den nye kassasystemlova.

Visma Update 2015

Få med deg Visma Update i Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger eller Tromsø!

ØkonomiBistand er 25 år!

Den 5. februar 2015, fylte ØkonomiBistand 25 år. Vi vil med dette gratulere alle våre ansatte med dagen!

Vi ønsker deg en god jul & et godt nytt år!

Alle oss i ØkonomiBistand ønsker våre kunder og samarbeidspartnere en god jul og godt nytt år! For selskapene i ØkonomiBistand konsernet har 2014 vært et godt år med mange og utfordrene oppgaver og nye tilskudd til konsernet. Vi ser ser frem til et like godt samarbeid i 2015!