ØkonomiBistand-konsernet

Økonomibistand-konsernet har mange kontorer i Norge, fra Oslo i sør til Sortland i nord, og over grensen til Sverige. Selskapene leverer software, utvikling, rådgivning og konsulenttjenester – til bedrifter i alle størrelser. Vårt mål er å være din totale samarbeidspartner innen: ERP-, HR- og CRM-løsninger.

 

Gründereid selskap

Gründer Nils Ole Fladhus hoppet av en fremadstormende karriere i Compact Data. Fordi han ikke var «kommersiell» nok til å jobbe med data, valgte han å stå på egne ben i hjembygda tidlig på 90-tallet. Ideen ble unnfanget i hans eget barnerom 10. februar. Det begynte i det små, med salg av administrative systemer i databransjen. Deretter salg av datamaskiner og alt det gikk an å tjene penger på. Han holdt på å miste fokus og var nødt til å konsentrere seg om 2 ting: landbrukssubsidier og regnskapsprogramvare.

Nils Ole innså tidlig viktigheten av å ha kundene tett knyttet til seg. I dag har både vår kundebase og antall ansatte økt, til den kanskje mest populære forhandleren av administrative styringssystemer i Norge. Oppskriften fungerte før IT var et fagområde, og den fungerer nå når IT har blitt melk og brød. Etter over 30 år som et gründereid selskap ble ØkonomiBistand i 2021 kjøpt opp av det norske private equity-fondet Equip, som ble ny hovedeier i ERP-virksomheten.

Nils Ole Fladhus mottar hedersprisen fra Visma Software
Visma Software All Stars – Hedersprisen

 

Visjon

Vår visjon er bevisst trygghet – mennesket, teknologi og løsning. Dette er en visjon som ikke kun peker i en retning. Visjonen sier også at vi i tillegg til å skape trygghet hos kundene, skal gi de ansatte og samarbeidspartnere den samme tryggheten. Gjennom vår kompetanse skal vi gi kundene våre en bevisst trygghet og gjøre dem bedre. Det er også symbolikken i selskapets logo, en hjelpende vind i ryggen til kundene våre for å gi dem ekstra dra kraft.

 

Verdier

Vi har som målsetting å ha en høy grad av tilfredshet blant ansatte, kunder, partnere og leverandører. Selskapets kjerneverdier er basert på humor, tydelighet, mot, lærevillighet og redelighet. Alle i ØkonomiBistand jobber kontinuerlig for at våre produkter, tjenester og løsninger –  i kombinasjon med kompetanse og erfaring, gir kundene det ønskede resultat.

 

Selskapene i konsernet

Tidligere var den norske delen av ØkonomiBistand delt opp i flere selskaper, ØkonomiBistand Sør, ØkonomiBistand Nord, ØkonomiBistand Net og ØkonomiBistand Innovation. Fra 01.01.2022 ble disse samlet under ett selskap, ØB Solutions AS.

Vi har også et selskap i Sverige, EA System AB , med kontorer i Stockholm og Gøteborg.